1 Şubat 2022 Salı

BÜYÜYÜNCE NE OLACAKSIN?

        "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusu büyüklerin ağzından asla düşmez. Her zaman bu soru küçüklere sorulur. O kişi de öğretmen, doktor vb. meslekleri söyler. Fakat o soruyu sorduğunuz çocuk o mesleğin ne olduğunu biliyor mu?

        Bu soruyu da kendinize sormalısınız. Sorduğunuz kişi doktorluğun zorluğunu, bir öğretmenin neler yaptığını, avukatların ne için uğraştığını biliyor mu? Bir çocuk küçükken ne mesleği olması gerektiğini değil, insan nasıl olunur onu öğrenmeli. Dünyada başarılı bir vatandaş olmak istiyorsak öğretmenliği, avukatlığı, doktorluğu bir kenara bırakıp ilk önce doğru, dürüst bir insan nasıl olunur onu öğrenmeliyiz. Düzgün bir insan olmadan asla hiçbir şeyi başaramayız. Doğru değil mi? 

        İnsan olmak için bir şeyleri kendimiz yapmalıyız, kendimiz başarmalıyız. Kısacası sorumluluklarımızı bilmeliyiz. Kitap okuyup bilgilenmeliyiz. Hayat büyümekten ibaret değildir. Öğrenmeliyiz, başarmalıyız ve denemeliyiz. Böyle sorular ile kafamızı dolduracağımıza bilmediğimiz şeyleri öğrenmeliyiz. Aksi takdirde hayat karşımıza aşamayacağımız bir engel gibi çıkabilir. Bu engeli aşmak kolay değildir. 

        Çalışmalıyız, okumalıyız, bilmeliyiz. Bilgisiz kalmamalıyız, öğrenmeliyiz. İşte bu yüzden bu soru bana asla cevaplanmayacak bir soru gibi gelir.

Asel Tanrıver

İsmetpaşa Ortaokulu 5/G Sınıfı Öğrencisi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder