23 Haziran 2023 Cuma

2023 LGS YERLEŞTİRME

LGS sonuçları bugün yayımlandı. An itibarıyla öğrenciler ve veliler "Acaba hangi liseye yerleşebiliriz?"  sorusunu sormaya başladılar. Tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alamadıysak bu soruya verilebilecek net bir cevap olmadığını baştan söyleyelim çünkü puanla öğrenci alan liselerin yüzdelik dilimleri, bu yıl sınava giren öğrencilerin tercihlerine göre şekillenecek. 

Lise tercihleri genellikle önceki yılların yerleştirme puanları/yüzdelik dilimleri göz önünde bulundurularak yapılıyor. Bu nedenle tercih yaparken gitmek istediğimiz lisenin önceki yıllardaki yüzdelik dilimlerini bilmek oldukça önemli. Bizim sıralamamızı gösteren yüzdelik dilimimizin ilgili lisenin yüzdelik diliminden küçük olması, o liseye yerleşme şansımızı artıran bir husus. Ancak yukarıda da söylediğimiz gibi bu durum her zaman geçerli olmayabilir. Önceki yıllarda çok başarılı öğrenciler tarafından tercih edilmeyen bir nitelikli lise, bu yıl daha revaçta olabilir. Bu durum da ilgili lisenin yüzdelik diliminin küçülmesine neden olacaktır. 

Bu yıl LGS tercih işlemleri 3 Temmuz - 19 Temmuz arasında yapılacak. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Bakanlık tarafından okullarda tercih danışmanlığı hizmeti verilecektir. İster adrese dayalı yerleştirme ister puanla öğrenci alan liselere yerleştirme olsun her öğrencinin  tercih yaparak bu tercihlerini mutlaka okul müdürlüklerine onaylatması gerekiyor. 

Düzce'de LGS puanıyla öğrenci alan 2 fen lisesi, 1 sosyal bilimler lisesi, 1 Anadolu lisesi, 3 Anadolu imam hatip lisesi, 1 hazırlık sınıfı uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, 3 mesleki ve teknik Anadolu lisesi olmak üzere 11 nitelikli lise bulunuyor. Bu liselerin 2022 yılında ilk yerleştirme sonucu oluşan yüzdelik dilimlerine aşağıdaki görselden ulaşabilirsiniz. 



Bir LGS süreci daha sona erdi. Tüm öğrencilerimizin hayallerini süsleyen liselere yerleşmelerini temenni ederken LGS 2024'e hazırlanmaya başlayanlara da iyi çalışmalar diliyoruz.

Aydın KESKİN
Türkçe Öğretmeni