23 Nisan 2022 Cumartesi

KÜÇÜK ÇOCUK

        Yıl 1985'ti, Ramazan adında bir çocuk dünyaya geldi. Ramazan ailenin altıncı üyesiydi. Ailenin durumu hiç iyi değildi. Geçimlerini dilenerek ya da hizmitmetçilik yaparak sağlıyorlardı. Ramazan'ın doğması yüzünden annesi bir süre dilenememiş ve hizmetçilik yapamamıştı. 

            Ramazan bir yaşına geldiğinde annesi Ramazan'ı eve bırakıp işe gidiyordu. Aradan beş yıl geçince Ramazan da dilenmeye gitti ama Ramazan hiç dilenememişti, hizmetçilik de yapamamıştı. Eve gelince annesi, babası ve kardeşleri çok kızmışlardı. Ona hiçbir şey vermediler. Ramazan bir deri bir kemik kalmıştı. 

            Küçük Ramazan ilkokuldan üniversiteye kadar çok çalıştı ve iyi bir yere geldi. Parasını biriktirdiği için direkt başka eve çıkmıştı. Yıllar yıllar sonra Ramazan'ın babası kanser oldu. Durumu çok kötü olduğu için apar topar ameliyata girdi. Ameliyat sonrası onu bir gün hastanede misafir ettiler. Taburcu olacağı gün doktor girdi ve baba korkma iyi olacaksın, dedi. Bütün aile şok olmuştu. O günden sonra hep birlikte mutlu mesut yaşamışlar.


Yiğit Emir DURAK

İsmetpaşa Ortaokulu 5/G Sınıfı Öğrencisi